Нарізаний хліб користується популярністю в українців, незважаючи на те, що він коштує дорожче. Але краще відмовитися від купівлі вже порізаного на скибочки хліба. І на це є одразу 5 вагомих причин.
Ми розповімо про те, чому варто задуматись, перш ніж взяти з полиці магазину нарізаний хліб.
Швидше псується
Купуючи нарізаний хліб, люди навіть не замислюються над тим, що він швидше засихає або покривається пліснявою. Справа в тому, що такі хлібобулочні вироби мають велику площу поверхні, яка контактує з повітрям. В результаті і висихають набагато швидше за цілий буханець.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Консерванти та шкідливі добавки
Досить часто виробники нарізаного хліба додають до нього добавки та консерванти, які дозволяють подовжити його термін придатності. Це можуть бути емульгатори, ароматизатори та підсилювачі смаку. Усі вони не мають користі для організму.
Бактерії
Для нарізки хліба на виробництвах використовуються спеціальні машини, леза яких змащуються олією. Це не дозволяє скибочкам злипатися в упаковці і робить їх більш апетитними та акуратними. Але в результаті хліб виходить шкідливим для організму людини через велику кількість бактерій, які потрапляють на нього з ножа разом з олією.
Скорочення пластикових відходів
Крім того, що нарізаний хліб може бути шкідливим для здоров'я людини, упаковка його шкодить екології. Для зручності його часто пакують у поліетиленові пакети половинками або навіть четвертинками від буханця, що призводить до збільшення відходів. Тому краще все ж таки купувати цілий хліб у паперовій упаковці.
Економія
Люди, які часто купують хліб, знають, що нарізаний стоїть набагато вище. Тому якщо відмовитися від такої звички і самостійно різати куплений буханець, то в довгостроковій перспективі можна непогано заощадити.
Нагадаємо також про відмінності між якісним хлібом та виробами невисокого сорту.