Today.ua

6 найбрудніших місць і предметів на кухні, про які багато хто забуває під час прибирання

Прибирання кухні – це важливий процес, оскільки саме там готується їжа для всієї родини. Тому ця кімната завжди має бути чистою. Але багато господинь забувають про деякі місця та предмети в ній, які потребують регулярного чищення.

Пропонуємо дізнатися про те, які поверхні та предмети на кухні не варто забувати мити.

Витяжка

Багато господинь забувають, що сітка на витяжці дуже швидко мажеться. І бруд, що збирається на ній, є ідеальним середовищем для розмноження бактерій. Якщо не мити її регулярно, то жир, що накопичився на ній, може потрапити в каструлю під час готування. І це може бути небезпечним для здоров'я.

Дошка для нарізання

В ідеалі на кухні має бути кілька обробних дощок – окремі для фруктів та овочів, хлібу та м'яса. І всі вони потребують якісного чищення, особливо та, на якій ви ріжете м'ясо. Справа в тому, що на поверхні дошки з часом з'являються подряпини і в них залишаються частинки їжі, які в майбутньому можуть потрапити у свіжі продукти. Тому важливо добре мити дошку після нарізки.

Простір між столом та холодильником або плитою

Витираючи робочу поверхню на кухні після приготування їжі, не слід забувати про те, що в простір між холодильником і столом або плитою і столом, якщо вони не закриті, могли потрапити шматочки їжі. І їх варто регулярно прибирати. Звичайно, віником дістати їх буде зовсім непросто, тому можна використовувати тонку щітку.

Ящики та полиці в холодильнику

На полицях холодильника і в ящиках для овочів постійно з`являються плями і залишки їжі, які можуть зіпсувати не тільки зовнішній вигляд агрегату, але і їжу, що зберігається в ньому. Тому потрібно хоча б раз на два тижні діставати всі продукти та ретельно промивати холодильник зсередини.

Кухонна губка

Кухонна губка - це одне з найбрудніших місць на кухні. Вона завжди волога, а це ідеальне середовище для розмноження бактерій. Тому потрібно міняти її на нову хоча б раз на тиждень. А якщо ви користуєтеся їй постійно, то частіше.

Раковина

Не всі господині після кожного миття посуду ретельно миють і раковину. І роблять це даремно, бо на її стінках та в сливі накопичуються залишки їжі. Це призведе до появи неприємного запаху та поширення бактерій. Тому потрібно постійно та ретельно чистити раковину.

Нагадаємо, що не все сміття в будинку можна збирати пилососом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ