Альтернатива шарлотці: як приготувати ніжний яблучний пиріг із заварним кремом

Автор: Лобанова Єлизавета

Шарлотка - не єдиний пиріг, який можна приготувати з тіста та яблук. Якщо ви любите заварний крем, тоді пропонуємо до вашої уваги рецепт легкого та соковитого яблучного пирога, секрет якого полягає у ніжній заливці.

Альтернатива шарлотці: як приготувати ніжний яблучний пиріг із заварним кремом - today.ua

Яблучний пиріг із заварним кремом

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 700 г очищених яблук;
  • 75 г цукру;
  • 90 г молока;
  • 35 г вершкового масла;
  • 80 г борошна;
  • 5 г розпушувача тіста;
  • 10 г ванільного цукру;
  • дрібка солі.

Альтернатива шарлотці: як приготувати ніжний яблучний пиріг із заварним кремом

Тонко наріжте очищені яблука. Найкраще вибирати солодкі сорти.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Полийте нарізані яблука лимонним соком і добре перемішайте їх.

У глибокій мисці розбийте яйця і додайте цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Збивайте масу до отримання пишної піни.

Додайте розтоплене вершкове масло і молоко в яєчну масу і добре змішайте, поки не отримаєте однорідну консистенцію тіста.

Борошно змішайте з розпушувачем тіста і поступово додавайте в рідку масу. Замішайте однорідне тісто.

Додайте в тісто нарізані яблука і обережно перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх.

Перекладіть масу, що вийшла, у форму для випічки, покриту пергаментом. Зверху можна посипати пиріг мигдальними пелюстками.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 50-60 хвилин.

Після випікання залиште пиріг у формі на час, щоб він охолонув. Потім його можна розрізати на шматки і подавати до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, які інгредієнти не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.