Шарлотка - не єдиний пиріг, який можна приготувати з тіста та яблук. Якщо ви любите заварний крем, тоді пропонуємо до вашої уваги рецепт легкого та соковитого яблучного пирога, секрет якого полягає у ніжній заливці.
Яблучний пиріг із заварним кремом
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 700 г очищених яблук;
- 75 г цукру;
- 90 г молока;
- 35 г вершкового масла;
- 80 г борошна;
- 5 г розпушувача тіста;
- 10 г ванільного цукру;
- дрібка солі.
Тонко наріжте очищені яблука. Найкраще вибирати солодкі сорти.
Полийте нарізані яблука лимонним соком і добре перемішайте їх.
У глибокій мисці розбийте яйця і додайте цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Збивайте масу до отримання пишної піни.
Додайте розтоплене вершкове масло і молоко в яєчну масу і добре змішайте, поки не отримаєте однорідну консистенцію тіста.
Борошно змішайте з розпушувачем тіста і поступово додавайте в рідку масу. Замішайте однорідне тісто.
Додайте в тісто нарізані яблука і обережно перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх.
Перекладіть масу, що вийшла, у форму для випічки, покриту пергаментом. Зверху можна посипати пиріг мигдальними пелюстками.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 50-60 хвилин.
Після випікання залиште пиріг у формі на час, щоб він охолонув. Потім його можна розрізати на шматки і подавати до столу.
Смачного!
Раніше повідомлялося, які інгредієнти не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.