Today.ua

Альтернатива шарлотці: як приготувати ніжний яблучний пиріг із заварним кремом

Шарлотка - не єдиний пиріг, який можна приготувати з тіста та яблук. Якщо ви любите заварний крем, тоді пропонуємо до вашої уваги рецепт легкого та соковитого яблучного пирога, секрет якого полягає у ніжній заливці.

Яблучний пиріг із заварним кремом

Інгредієнти:

Тонко наріжте очищені яблука. Найкраще вибирати солодкі сорти.

Полийте нарізані яблука лимонним соком і добре перемішайте їх.

У глибокій мисці розбийте яйця і додайте цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Збивайте масу до отримання пишної піни.

Додайте розтоплене вершкове масло і молоко в яєчну масу і добре змішайте, поки не отримаєте однорідну консистенцію тіста.

Борошно змішайте з розпушувачем тіста і поступово додавайте в рідку масу. Замішайте однорідне тісто.

Додайте в тісто нарізані яблука і обережно перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх.

Перекладіть масу, що вийшла, у форму для випічки, покриту пергаментом. Зверху можна посипати пиріг мигдальними пелюстками.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 50-60 хвилин.

Після випікання залиште пиріг у формі на час, щоб він охолонув. Потім його можна розрізати на шматки і подавати до столу.

Смачного!

Раніше повідомлялося, які інгредієнти не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ