Апетитне мариноване сало: 2 способи приготування української закуски

Автор: Ольга Березовська

Мариноване сало із пряним смаком можна не тільки купити в магазині, але й приготувати самостійно, бо це дуже просто. Пропонуємо цікавий рецепт популярної української закуски та два варіанти набору спецій, у яких можна обваляти готове сало, щоб зробити його смак яскравішим та цікавішим.

Апетитне мариноване сало: 2 способи приготування української закуски - today.ua

Рецепт смачного маринованого сала у спеціях

Інгредієнти:

  • Вода – 1 літр
  • Сіль – 8 столових ложок без гірки
  • Часник – 1 головка
  • Перець горошком – 7-10 штук
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Коріандр, мелений чорний перець і паприка

Апетитне мариноване сало: 2 способи приготування української закуски

Приготування:

  1. Сало необхідно нарізати невеликими шматочками і скласти в ємність, де воно маринуватиметься.
  2. Туди потрібно покласти також очищений часник, чорний перець горошком і лавровий лист.
  3. Воду треба закип'ятити та залити нею сіль.
  4. Ретельно перемішати, щоб сіль повністю розчинилась, та залити розсолом сало.
  5. Залишіть його до повного остигання, а потім зберігайте в холодильнику 3 дні.
  6. Після цього сало потрібно обваляти в підготовлених спеціях, загорнути в пергамент кожен шматочок і зберігати в морозилці або відразу порізати і подати на стіл.

Є два варіанти набори спецій: у першому випадку потрібно змішати подрібнені 2-3 зубчики часнику, мелений чорний перець та коріандр, а в другому – паприку та мелений чорний перець.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Апетитне мариноване сало: 2 способи приготування української закуски

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Постпред України в ООН натякнув на знищення Керченського мосту у 2024 році

Смачного!

Пропонуємо також скуштувати цікавий рецепт маринованого сала у банці зі смаком шашлику.