Мариноване сало із пряним смаком можна не тільки купити в магазині, але й приготувати самостійно, бо це дуже просто. Пропонуємо цікавий рецепт популярної української закуски та два варіанти набору спецій, у яких можна обваляти готове сало, щоб зробити його смак яскравішим та цікавішим.
Рецепт смачного маринованого сала у спеціях
Інгредієнти:
- Вода – 1 літр
- Сіль – 8 столових ложок без гірки
- Часник – 1 головка
- Перець горошком – 7-10 штук
- Лавровий лист – 2 штуки
- Коріандр, мелений чорний перець і паприка
Приготування:
- Сало необхідно нарізати невеликими шматочками і скласти в ємність, де воно маринуватиметься.
- Туди потрібно покласти також очищений часник, чорний перець горошком і лавровий лист.
- Воду треба закип'ятити та залити нею сіль.
- Ретельно перемішати, щоб сіль повністю розчинилась, та залити розсолом сало.
- Залишіть його до повного остигання, а потім зберігайте в холодильнику 3 дні.
- Після цього сало потрібно обваляти в підготовлених спеціях, загорнути в пергамент кожен шматочок і зберігати в морозилці або відразу порізати і подати на стіл.
Є два варіанти набори спецій: у першому випадку потрібно змішати подрібнені 2-3 зубчики часнику, мелений чорний перець та коріандр, а в другому – паприку та мелений чорний перець.
Смачного!
Пропонуємо також скуштувати цікавий рецепт маринованого сала у банці зі смаком шашлику.