Today.ua

Апетитне мариноване сало: 2 способи приготування української закуски

Мариноване сало із пряним смаком можна не тільки купити в магазині, але й приготувати самостійно, бо це дуже просто. Пропонуємо цікавий рецепт популярної української закуски та два варіанти набору спецій, у яких можна обваляти готове сало, щоб зробити його смак яскравішим та цікавішим.

Рецепт смачного маринованого сала у спеціях

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Сало необхідно нарізати невеликими шматочками і скласти в ємність, де воно маринуватиметься.
  2. Туди потрібно покласти також очищений часник, чорний перець горошком і лавровий лист.
  3. Воду треба закип'ятити та залити нею сіль.
  4. Ретельно перемішати, щоб сіль повністю розчинилась, та залити розсолом сало.
  5. Залишіть його до повного остигання, а потім зберігайте в холодильнику 3 дні.
  6. Після цього сало потрібно обваляти в підготовлених спеціях, загорнути в пергамент кожен шматочок і зберігати в морозилці або відразу порізати і подати на стіл.

Є два варіанти набори спецій: у першому випадку потрібно змішати подрібнені 2-3 зубчики часнику, мелений чорний перець та коріандр, а в другому – паприку та мелений чорний перець.

Смачного!

Пропонуємо також скуштувати цікавий рецепт маринованого сала у банці зі смаком шашлику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ