Ароматний квасоляний суп на м'ясному бульйоні: рецепт ситної страви на обід

Автор: Лобанова Єлизавета

Ситний квасоляний суп на м'ясному бульйоні - це чудова страва на обід в холодну пору року. Такий супчик і зігріє, і наситить. Попередньо квасолю для супу потрібно замочити на 12 годин. М'ясо для бульйону можна брати як свинину, так і яловичину. Приступимо до приготування.

Ароматний квасоляний суп на м'ясному бульйоні: рецепт ситної страви на обід - today.ua

Квасоляний суп на м'ясному бульйоні

Інгредієнти (на 1,5-2 л води):

  • Квасоля – 200 г;
  • Свинина (яловичина) – 300 г;
  • Картопля – 5-6 шт;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Рослинна олія – 2-3 ст.л;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Сіль - за смаком.

Ароматний квасоляний суп на м'ясному бульйоні: рецепт ситної страви на обід

Свинину наріжте середніми кубиками, картоплю і цибулю теж подрібніть на кубики, натріть моркву на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Чоловіки “штурмують“ ТЦК після ухвалення закону про мобілізацію: усі не встигнуть оновити свої дані

Розігрійте сковороду та обсмажте цибулю, моркву та часник протягом 5 хвилин.

Квасолю та свинину викладіть у каструлю, залийте водою та варіть 30-40 хвилин. Потім додайте картоплю і проваріть суп ще 10-15 хвилин. Для супу можна брати і консервовану квасолю. Перед тим, як класти її в суп, злийте зайву рідину.

Додайте в суп овочеву засмажку і через 10 хвилин страва буде готова.

Перед подачею у квасоляний суп можна додати дрібно нарізану зелень. За бажання в суп можна додати ложку сметани (вже в тарілці).

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати вершковий суп із фрикадельками та сиром.