Ситний квасоляний суп на м'ясному бульйоні - це чудова страва на обід в холодну пору року. Такий супчик і зігріє, і наситить. Попередньо квасолю для супу потрібно замочити на 12 годин. М'ясо для бульйону можна брати як свинину, так і яловичину. Приступимо до приготування.
Квасоляний суп на м'ясному бульйоні
Інгредієнти (на 1,5-2 л води):
- Квасоля – 200 г;
- Свинина (яловичина) – 300 г;
- Картопля – 5-6 шт;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Рослинна олія – 2-3 ст.л;
- Лавровий лист – 1 шт;
- Сіль - за смаком.
Свинину наріжте середніми кубиками, картоплю і цибулю теж подрібніть на кубики, натріть моркву на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес.
Розігрійте сковороду та обсмажте цибулю, моркву та часник протягом 5 хвилин.
Квасолю та свинину викладіть у каструлю, залийте водою та варіть 30-40 хвилин. Потім додайте картоплю і проваріть суп ще 10-15 хвилин. Для супу можна брати і консервовану квасолю. Перед тим, як класти її в суп, злийте зайву рідину.
Додайте в суп овочеву засмажку і через 10 хвилин страва буде готова.
Перед подачею у квасоляний суп можна додати дрібно нарізану зелень. За бажання в суп можна додати ложку сметани (вже в тарілці).
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати вершковий суп із фрикадельками та сиром.