Баклажани дуже корисні для здоров'я людей, оскільки містять важливі вітаміни та поживні речовини. До того ж, ці овочі неймовірно смачні та низькокалорійні, тому активно використовуються для приготування різноманітних страв. Пропонуємо рецепт відмінної закуски на зиму - баклажани як шашлик, які мають чудовий смак і аромат.
Рецепт баклажанів на зиму
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кілограми
- Цибуля – 500 грамів
- Часник – 5 зубчиків
- Вода – 150 мілілітрів
- Сіль – 1,5 столові ложки
- Цукор – 2 столові ложки
- Оцет – 80 мілілітрів
- Приправа для шашлику
Приготування:
- Баклажани потрібно помити та відрізати хвостики.
- Зніміть з баклажанів шкірку і розріжте їх навпіл.
- Поріжте овочі великими шматочками.
- Цибулю слід очистити і нарізати півкільцями.
- Часник теж потрібно очистити та порізати тонкими пластинами.
- На сковороді нагрійте олію та обсмажте на ній баклажани з двох сторін до апетитного рум'яного кольору.
- Перекладіть їх в окрему миску і дайте повністю охолонути.
- У сотейник налийте воду, додайте до неї сіль та цукор.
- Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та проваріть одну хвилину.
- Зніміть з вогню та дайте повністю охолонути.
- У велику миску викладіть частину баклажанів.
- Наступним шаром викладіть часник, цибулю та додайте приправу для шашлику.
- Повторіть шари.
- Залийте баклажани маринадом і покладіть зверху тарілку, що підходить за розміром.
- Поставте на неї вантаж (це може бути звичайна банка з водою) та поставте на 12 годин у холодильник.
- Після цього в простерилізовані банки викладіть першим шаром трохи цибулі, а потім заповніть баклажанами.
- Утрамбуйте та залийте маринадом.
- У велику каструлю налийте воду і покладіть рушник.
- Зверху поставте банки з баклажанами.
- Доведіть воду до кипіння та проваріть банки 10 хвилин.
- Потім закатайте, переверніть на кришки, накрийте ковдрою чи пледом і дайте охолонути.
- Після закуску можна зберігати навіть за кімнатної температури.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт гострих маринованих баклажанів з зеленню, які також можна приготувати на зиму.