Кетчуп скрасить будь-яку страву, а домашній кетчуп ще й збагатить організм корисними речовинами та вітамінами. Він набагато корисніший за магазинний, куди додають консерванти і цукор, щоб зробити продукт смачнішим.
Взимку домашній кетчуп можна додавати в усе – рагу, м'ясо, пасту або на піцу.
Домашній кетчуп на зиму - рецепт
Рецепт розрахований на шість півлітрових банок.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Інгредієнти:
- 4 кг помідор
- 1 кг цибулі
- 10 зубчиків часнику
- 50 г солі
- 150 г цукру
- чорний мелений перець
- прованські трави
- 5 шт зірочок гвоздики
- 50 мл оцту
Спосіб приготування:
- Добре вимиваємо та нарізаємо помідори та цибулю – перебиваємо в блендері до однорідної маси.
- Переливаємо в каструлю і варимо 40 хвилин, періодично помішуючи.
- Часник з базиліком перебиваємо у блендері та додаємо до помідорів – варимо ще 30 хвилин.
- Згодом томатну пасту збиваємо блендером, додаємо сіль, цукор, гвоздику, прованські трави та оцет, перемішуємо та знімаємо з вогню.
- Кетчуп розливаємо по стерилізованих банках, закручуємо, перевертаємо вгору дном, загортаємо покривалом і тримаємо до охолодження.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Пропонуємо також закатати на зиму томатну пасту лише з двох інгредієнтів. Продукт виходить максимально корисний та простий.