Без “їшок“ та консервантів: рецепт неймовірно смачного домашнього кетчупу на зиму

Автор: Анастасия Березовская

Кетчуп скрасить будь-яку страву, а домашній кетчуп ще й збагатить організм корисними речовинами та вітамінами. Він набагато корисніший за магазинний, куди додають консерванти і цукор, щоб зробити продукт смачнішим.

Без “їшок“ та консервантів: рецепт неймовірно смачного домашнього кетчупу на зиму - today.ua

Взимку домашній кетчуп можна додавати в усе – рагу, м'ясо, пасту або на піцу.

Домашній кетчуп на зиму - рецепт

Рецепт розрахований на шість півлітрових банок.

Без “їшок“ та консервантів: рецепт неймовірно смачного домашнього кетчупу на зиму

Популярні зараз

Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“

Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН

Інгредієнти:

  • 4 кг помідор
  • 1 кг цибулі
  • 10 зубчиків часнику
  • 50 г солі
  • 150 г цукру
  • чорний мелений перець
  • прованські трави
  • 5 шт зірочок гвоздики
  • 50 мл оцту

Спосіб приготування:

  1. Добре вимиваємо та нарізаємо помідори та цибулю – перебиваємо в блендері до однорідної маси.
  2. Переливаємо в каструлю і варимо 40 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Часник з базиліком перебиваємо у блендері та додаємо до помідорів – варимо ще 30 хвилин.
  4. Згодом томатну пасту збиваємо блендером, додаємо сіль, цукор, гвоздику, прованські трави та оцет, перемішуємо та знімаємо з вогню.
  5. Кетчуп розливаємо по стерилізованих банках, закручуємо, перевертаємо вгору дном, загортаємо покривалом і тримаємо до охолодження.
 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Квіти | Рецепти | Тік Ток (@tetiana_kvitta)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Пропонуємо також закатати на зиму томатну пасту лише з двох інгредієнтів. Продукт виходить максимально корисний та простий.

Головне