Борщ – це смачна українська класика, яку недарма вважають частиною культурного спадку народу. Є безліч варіантів його приготування, але інгредієнти цієї страви зазвичай залишаються незмінними: томатна паста, овочі, м'ясо. Втім, останній компонент можна спробувати замінити рибою. Борщ із рибою готується дуже швидко і не розчарує навіть дуже вибагливого гурмана.
Борщ із рибою можна встигнути зварити вранці перед роботою. А на обід ваші домашні матимуть смачну свіжу страву. Втім, є небезпека, що обіду він може не дочекатись. Ваші домочадці з'їдять його ще на сніданок.
Найдовший процес у приготуванні цієї страви – варіння буряка. Втім, його можна відварити і покласти в холодильник ще ізвечора. Усе решта готується блискавично.
Інгредієнти:
- 100 г вареного буряка;
- 2 ложки томатної пасти;
- 1/3 білокачанної капусти;
- 2 літри води;
- сіль;
- 2 лаврові листи;
- чорний мелений перець;
- 3 ложки олії;
- 4 картоплини;
- 1 середня морква;
- 1 цибулина;
- 250 г рибної консерви.
Рецепт приготування борщу з рибою
- Миємо та чистимо овочі. Картоплю нарізаємо шматочками довільної форми, як зазвичай для першої страви, та кладемо у воду, доведену до кипіння. Туди ж через 10 хвилин відправляємо і нашинковану капусту.
- Моркву чистимо і натираємо на грубій тертці. Цибулю дрібно нарізаємо та відправляємо моркв'яно-цибуляну суміш на сковорідку. Обсмажуємо її до золотистості і згодом додаємо туди томатну пасту. Тушкуємо усе разом буквально пару хвилин і відразу перекладаємо все це зі сковорідки у каструлю з картоплею та капустою.
- Туди ж відправляємо натертий на грубій тертці варений буряк і закладаємо підготовлені спеції.
- Відразу по тому додаємо до борщу рибні консерви. Причому можна взяти як рибу, що законсервована шматочками в олії, так і рибку в томаті. Доводимо борщ до кипіння і виключаємо. Кип'ятити з консервами довго не треба, щоби рибка залишилася цілою.
Борщ із рибою, як і будь-який інший борщ, "любить" настоятися хоча би 15-20 хвилин перед вживання. Та якщо ваші домашні дедалі частіше нервово зазирають на кухню, не варто випробовувати їхнє терпіння. Розливайте борщ по тарілках і дегустуйте.
Нагадаємо, стало відомо, що можна посадити на грядці після картоплі та помідорів, аби отримати гарний врожай.