Борщ із секретним інгредієнтом: рецепт яскраво-червоної страви, як у ресторані

Автор: Леся Ловіцька

Борщ – справжня національна гордість українців. Як приготувати його не тільки смачним, а й апетитним, яскраво-червоного кольору? Це просто, якщо використати один секретний інгредієнт.

Борщ із секретним інгредієнтом: рецепт яскраво-червоної страви, як у ресторані - today.ua

Немає одного "правильного" рецепту борщу - усі готують його по-своєму. Навіть у однієї і тієї ж господині страва може виходити різною за смаком.

У традиційному рецепті борщу є м'ясо – найчастіше свинина чи яловичина на кістці, а також овочі – картопля, цибуля, морква, капуста та буряк. Останній - обов'язковий продукт для червоного борщу. Проте страва може вийти неапетитного оранжевого відтінку. Якщо хочете досягти еталонного рубінового кольору, потрібно використовувати лимонний сік або трохи оцту.

Інгредієнти

  • 4-5 л води
  • 500-700 г м'яса на кісточці
  • 4 картоплини
  • цибуля
  • морква
  • буряк
  • 350 г капусти
  • 50-100 квасолі
  • олія для смаження
  • томатна паста за смаком
  • сік половини лимона
  • сіль, перець за смаком
  • дрібка цукру
  • лавровий лист
  • 5 з. часнику
  • сметана
  • зелень

Приготування

Насамперед потрібно приготувати бульйон. Для цього промийте м'ясо, покладіть його в каструлю, додайте квасолю, лавровий лист і залийте водою. Після закипання видаліть піну, після чого накрийте кришкою та варіть 1-1,5 години на повільному вогні. Далі відправте варитися картоплю, порізану на невеликі кубики.

Популярні зараз

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Потрібно приготувати засмажку. Цибулю наріжте дрібним кубиком, а моркву – натріть на великій тертці. Обсмажуйте на олії, додайте трохи цукру, щоб овочі карамелізувалися. Коли вони будуть готові – додайте томатну пасту (її можна замінити тертими свіжими помідорами). Протушкуйте ще протягом 5 хвилин.

Додайте у борщ нарізану капусту. Окремо приготуйте буряк - його потрібно обсмажити на олії, а потім додати воду і протушкувати майже до повної готовності. Додайте пропущений через прес часник, сік половини лимона, спеції та перемішайте.

Коли борщ буде майже готовий, додайте буряк, доведіть його до кипіння і відразу вимикайте. Страва має настоятися хоча б півгодини, але чим довше – тим краще.

Борщ із секретним інгредієнтом: рецепт яскраво-червоної страви, як у ресторані

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подавайте борщ зі сметаною та зеленню. Смачного!

Раніше повідомлялося про здешевлення інгредієнтів для борщу.

Головне