Today.ua

Борщ із секретним інгредієнтом: рецепт яскраво-червоної страви, як у ресторані

Борщ – справжня національна гордість українців. Як приготувати його не тільки смачним, а й апетитним, яскраво-червоного кольору? Це просто, якщо використати один секретний інгредієнт.

Немає одного "правильного" рецепту борщу - усі готують його по-своєму. Навіть у однієї і тієї ж господині страва може виходити різною за смаком.

У традиційному рецепті борщу є м'ясо – найчастіше свинина чи яловичина на кістці, а також овочі – картопля, цибуля, морква, капуста та буряк. Останній - обов'язковий продукт для червоного борщу. Проте страва може вийти неапетитного оранжевого відтінку. Якщо хочете досягти еталонного рубінового кольору, потрібно використовувати лимонний сік або трохи оцту.

Інгредієнти

Приготування

Насамперед потрібно приготувати бульйон. Для цього промийте м'ясо, покладіть його в каструлю, додайте квасолю, лавровий лист і залийте водою. Після закипання видаліть піну, після чого накрийте кришкою та варіть 1-1,5 години на повільному вогні. Далі відправте варитися картоплю, порізану на невеликі кубики.

Потрібно приготувати засмажку. Цибулю наріжте дрібним кубиком, а моркву – натріть на великій тертці. Обсмажуйте на олії, додайте трохи цукру, щоб овочі карамелізувалися. Коли вони будуть готові – додайте томатну пасту (її можна замінити тертими свіжими помідорами). Протушкуйте ще протягом 5 хвилин.

Додайте у борщ нарізану капусту. Окремо приготуйте буряк - його потрібно обсмажити на олії, а потім додати воду і протушкувати майже до повної готовності. Додайте пропущений через прес часник, сік половини лимона, спеції та перемішайте.

Коли борщ буде майже готовий, додайте буряк, доведіть його до кипіння і відразу вимикайте. Страва має настоятися хоча б півгодини, але чим довше – тим краще.

Подавайте борщ зі сметаною та зеленню. Смачного!

Раніше повідомлялося про здешевлення інгредієнтів для борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ