Борщ по-молдавськи без капусти: смак першої страви покращить особливий інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Борщ у кожної господині виходить особливим, залежно від інгредієнтів. Молдавські господині не додають у першу страву капусту, а покращують смак за допомогою іншого продукту.

Борщ по-молдавськи без капусти: смак першої страви покращить особливий інгредієнт - today.ua

Борщ – традиційна страва української кухні, наша національна гордість. Він включений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Але іноді хочеться урізноманітнити меню, використовуючи інші варіанти приготування.

Борщ по-молдавськи виходить із приємним ароматом та консистенцією. Є три кулінарні хитрощі, до яких вдаються місцеві кулінари.

Яловичий бульйон

Український борщ зазвичай готується зі свинини. У Молдавії частіше використовують яловичу м'якоть на кісточці. Її потрібно довго виварювати з додаванням цибулі та лаврового листа, щоб отримати насичений та корисний бульйон. Інші види м'яса краще не використовувати.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Капусту слід замінити квасолею

В українському борщі є як капуста, так і квасоля, а в молдавському – лише квасоля. Саме вона надає борщу правильної консистенції. Але є хитрість – половину банки консервованих бобових потрібно розім'яти до пюре, а іншу – відправити у цілісному вигляді. Тоді борщ вийде густим та особливо смачним. А ось від будь-якої капусти треба відмовитись.

Борщ по-молдавськи без капусти: смак першої страви покращить особливий інгредієнт

Правильно зварений буряк

Українки звикли обсмажувати буряк для борщу, а потім класти його у каструлю з бульйоном. Спробуйте інший спосіб приготування. Потрібно відварити буряк окремо в шкірці – до готовності. Його слід натерти на великій тертці, посипати чайною ложкою цукру та збризкати лимонним соком. Додайте овоч у каструлю за п'ять хвилин до вимкнення борщу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Борщ по-молдавськи, як і наш, можна подати зі сметаною та зеленню. Смачного!

Нагадаємо, чому борщ часто виходить не яскраво-червоного, а помаранчевого кольору.