Борщ та суп може зіпсувати один інгредієнт: що не можна додавати до перших страв

Автор: Леся Ловіцька

Борщ і суп усі господині готують по-своєму, але принцип "чим більше, тим краще" явно не підходить для перших страв. Названо інгредієнт, який може зіпсувати смак.

Борщ та суп може зіпсувати один інгредієнт: що не можна додавати до перших страв - today.ua

Важко уявити борщ чи суп без м'яса, грибів чи овочів, до яких додають спеції. Досвідчені кухарі назвали лавровий лист небезпечною пряністю – вона може безповоротно погіршити смак страви, а все через специфічний аромат.

Звичайно, варити супи та борщі з лавровим листком можна, але додавати його треба з обережністю. Краще використовувати листову, а не порошкову форму, щоб не переборщити з бажаним смаком. Але є важливий момент – треба обов'язково вийняти "лаврушку" через 10-15 хвилин після додавання. В іншому випадку перша страва може почати гірчити.

Це особливо стосується курячого бульйону. Лаврове листя здатне приглушувати природний смак ніжного м'яса. Кулінари радять взагалі не додавати прянощі у страву, зокрема, якщо її подаватимуть дітям.

Популярні зараз

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

Як ще можна зіпсувати борщ чи суп

Серед добавок, які можуть безнадійно зіпсувати смак борщу чи супу – оцет. Справжні гуру кулінарії не радять додавати його до страви заради пікатної кислинки, а за бажання замінити лимонним соком або томатами, пропущеними через прес.

Борщ та суп може зіпсувати один інгредієнт: що не можна додавати до перших страв

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У процесі варіння м'ясного бульйону утворюється характерна біла пінка, яка змінює колір і темніє. Вона не шкідлива, але все ж таки краще прибрати її з поверхні. В іншому випадку піна з'єднається з жиром, стане щільною і почне прилипати до каструлі. Бульйон замість прозорого стане каламутним, гірчитиме – на еталонну страву, як у ресторані, можна не розраховувати.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт не можна додавати до консервації, бо він зіпсує смак та скоротить термін зберігання заготовок.

Головне