Борщ вийде смачніше, якщо не допустити дві головні помилки

Борщ вміє варити кожна українська господиня, тому ця страва має безліч варіантів приготування. Якщо ви хочете поліпшити свої навички приготування борщу, тоді варто дізнатися про головні секрети, які поліпшать його смакові якості. Головні інгредієнти борщу залишаються завжди однаковими, але ось що стосується різних добавок, то тут кожен проявляє свою креативність.

Борщ вийде смачніше, якщо не допустити дві головні помилки - today.ua

Приготування борщу починається з варіння бульйону. М'ясо для бульйону можна взяти будь-яке - яловичину, свинину, курку. Найідеальніший варіант - яловичина або свинина на кісточці. Майте на увазі, що на 2 літри готового борщу має бути не менше 500 г м'яса.

М'ясо обов'язково заливається холодною водою, щоб бульйон вийшов досить наваристим. Після закипання м'яса потрібно зняти піну, потім накрити кришкою і варити не менше двох годин на маленькому вогні.

Додайте в бульйон цілу цибулину, пучок зелені і корінець селери, які додадуть страві пікантності. Коли м'ясо буде готове, додаємо в каструлю картоплю, потім нашатковану капусту. Буряк можна відварити до готовності, потім натерти або нарізати кубиками, або натерти на тертці і потушкувати з цибулею, морквою і томатною пастою.Борщ вийде смачніше, якщо не допустити дві головні помилки Хтось додає до борщу чорнослив, квасолю або яблука, комусь борщ не смачний без болгарського перцю і квашеної капусти. Популярністю користуються східні прянощі, які розкривають смак слов'янського борщу. Але що потрібно обов'язково додати в ваш борщ, - це часник. За 3 хвилини до закінчення варіння натріть на тертці не менше 4-5 зубчиків на 2 л готового борщу. Якщо часник розтерти в ступці з невеликою кількістю сала, тоді борщ вийде ще більш пікантним.

Ще один важливий нюанс: коли борщ буде готовий, не поспішайте відразу розливати його по тарілках. Це поширена помилка. Дайте страві настоятися під кришкою мінімум 20 хвилин. Чим довше борщ настоюється, тим більш насиченим і смачнішим він стає.

І ще, коли на наступний день будете знову розігрівати борщ, то ні в якому разі не потрібно кип'ятити всю каструлю. Розігрійте такий об'єм, який необхідний, інакше борщ втратить колір, смак і корисні властивості. Подавайте ваш борщ зі сметаною, свіжими кропом і петрушкою, а також не полінуйтеся сходити в магазин за пампушками з часником. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний пісний борщ, який нічим не поступається традиційному рецепту з м'ясом.

ПриватБанк планує відмовитися від кредитних карт
ПриватБанк до кінця 2020 року планує встановити по всій території України не менше десяти тисяч платіжних біометричних POS-терміналів, які дозволяють ...
Кабмін вирішив звільнити від комуналки і збільшити пенсію деяким громадянам: дізнайтеся, кого торкнеться нововведення
Кабмін вирішив частково звільнити від комунальних витрат деких громадян, а також збільшити пенсійні виплати для членів сімей загиблих в АТО / ООС. Вид...
Долар після виборів продовжує зростати, євро різко просів: НБУ оновив курс валют
Курс долара в Україні, 29 жовтня, встановлений на рівні 28,40 грн/долар, що на 4 копійки більше, ніж в попередній банківський день. Незважаючи на те, ...
В Україні середня зарплата виросла на 550 гривень: хто з громадян отримує найбільше
Середня зарплата українців у вересні збільшилася на 4,8%, або на 552 грн, і тепер становить 11 998 грн. У той же час заборгованість по зарплатах в Укр...
Під час карантину в Україні подорожчають продукти: на що підвищаться ціни і чому
В Україні термін дії карантинних обмежень продовжили до кінця поточного року. У зв'язку з тим, що люди знову в холодну пору року опиняться на майже то...