Борщ вміє варити кожна українська господиня, тому ця страва має безліч варіантів приготування. Якщо ви хочете поліпшити свої навички приготування борщу, тоді варто дізнатися про головні секрети, які поліпшать його смакові якості. Головні інгредієнти борщу залишаються завжди однаковими, але ось що стосується різних добавок, то тут кожен проявляє свою креативність.
Приготування борщу починається з варіння бульйону. М'ясо для бульйону можна взяти будь-яке - яловичину, свинину, курку. Найідеальніший варіант - яловичина або свинина на кісточці. Майте на увазі, що на 2 літри готового борщу має бути не менше 500 г м'яса.
М'ясо обов'язково заливається холодною водою, щоб бульйон вийшов досить наваристим. Після закипання м'яса потрібно зняти піну, потім накрити кришкою і варити не менше двох годин на маленькому вогні.
Додайте в бульйон цілу цибулину, пучок зелені і корінець селери, які додадуть страві пікантності. Коли м'ясо буде готове, додаємо в каструлю картоплю, потім нашатковану капусту. Буряк можна відварити до готовності, потім натерти або нарізати кубиками, або натерти на тертці і потушкувати з цибулею, морквою і томатною пастою.
Ще один важливий нюанс: коли борщ буде готовий, не поспішайте відразу розливати його по тарілках. Це поширена помилка. Дайте страві настоятися під кришкою мінімум 20 хвилин. Чим довше борщ настоюється, тим більш насиченим і смачнішим він стає.
І ще, коли на наступний день будете знову розігрівати борщ, то ні в якому разі не потрібно кип'ятити всю каструлю. Розігрійте такий об'єм, який необхідний, інакше борщ втратить колір, смак і корисні властивості. Подавайте ваш борщ зі сметаною, свіжими кропом і петрушкою, а також не полінуйтеся сходити в магазин за пампушками з часником. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний пісний борщ, який нічим не поступається традиційному рецепту з м'ясом.