Буде соковита та ніжна: розкрито секрет правильного варіння кукурудзи

Автор: Анастасия Березовская

Кукурудзу люблять майже всі, і влітку потрібно ловити момент і вживати поки вона ще молода та соковита. Але навіть купивши лише зірваний качан, можна зіпсувати його смак, якщо варити неправильно.

Буде соковита та ніжна: розкрито секрет правильного варіння кукурудзи - today.ua

Досвідчені господині розповіли, що потрібно зробити з кукурудзою перед варінням і що додати у воду для кращого смаку.

  • Щоб кукурудза стала м'якшою і поступово приготувалася, качани необхідно промити в проточній воді і замочити в ній на 60 хвилин.
  • Найкраще варити кукурудзу приблизно одного розміру, щоб вона приготувалася одночасно.
  • Для варіння потрібно брати каструлю з товстим дном, класти качани відразу в холодну воду і накривати листям - якщо вони свіжі.
  • Щоб плід вийшов ніжнішим, у воду потрібно додати трохи цукру.
  • Солити кукурудзу треба за 5 хвилин до закінчення варіння, інакше вона буде твердою. Найкраще солити продукт безпосередньо перед їжею.
  • Після приготування воду потрібно злити, каструлю обгорнути рушником і залишити ще на 30-60 хвилин.

Буде соковита та ніжна: розкрито секрет правильного варіння кукурудзи

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Такої ніжної кукурудзи ви точно не їли.

Популярні зараз

Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні

Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку

Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати

В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи

Нагадаємо, борщ та суп може зіпсувати один інгредієнт. Досвідчені господині розповіли, що не можна додавати до перших страв.