Будуть плоскі та жорсткі: що не можна робити з тістом, щоб отримати пишні оладки

Автор: Анастасия Березовская

Якщо оладки виходять плоскими, не тримають форму і розтікаються по сковорідці, то ви точно щось робите не так. Досвідчені господині назвали найпоширеніші помилки у приготуванні тіста, яких варто уникати, щоб отримати ідеальну страву.

Будуть плоскі та жорсткі: що не можна робити з тістом, щоб отримати пишні оладки - today.ua

Головні помилки у приготуванні тіста для оладок

Багато хто знає, що борошно потрібно просіювати, проте пропускають цей пункт, не впевнені в його обов'язковості. Однак від якості та розсипчастості борошна залежить кінцевий результат.

Дуже часто господині використовують яйця та молоко (кефір), одразу діставши їх із холодильника. Однак це неправильно, оскільки всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Будуть плоскі та жорсткі: що не можна робити з тістом, щоб отримати пишні оладки

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Щоб оладки були пишними, важливо правильно змішувати інгредієнти – окремо перемішати сухі між собою, окремо – рідкі, а потім змішувати їх між собою.

Тісто не можна збивати міксером, щоб не пошкодити повітряну структуру білків. Також не можна довго замішувати тісто – як тільки розбили всі борошняні грудки – тісто готове.

Не залишайте тісто після замішування, інакше воно опаде - розпушувач втратить свої властивості і оладки не триматимуть форму.

Якщо замість розпушувача використовується сода, гасити її краще не оцтом, а соком лимона.

Будуть плоскі та жорсткі: що не можна робити з тістом, щоб отримати пишні оладки

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Не додавайте начинку (фрукти чи горіхи) безпосередньо в тісто, інакше важкі інгредієнти порушать структуру тіста. Найкраще налити тісто на сковорідку, дати йому схопитися і викласти шматочки фруктів, горіхи або ягоди і вдавити.

Нагадаємо, досвідчені господині назвали три інгредієнти, які не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.

Головне