Today.ua

Будуть як нові: три прості способи випрати кухонні рушники

Кухонні рушники та ганчірочки використовуються частіше за ті, що висять у ванній кімнаті, і швидше накопичують бруд. З'являється неприємний запах, плями, а деякі ділянки навіть підгоряють. Фахівці у хімчистці розповіли, як у домашніх умовах повернути кухонним рушникам колишній вигляд.

Як випрати кухонні рушники?

Позбутися неприємного запаху, що в'ївся, наприклад, якщо рушники або ганчірочки довго лежали вологими або не стиралися, можна за допомогою соди. Для цього в тазу потрібно розвести 3 літри окропу з 3-4 столовими ложками прального порошку та 3 чайними ложками соди. Замочуємо в мильній воді рушники з ганчірочками до остигання води. Після цього їх можна сполоснути або відправити у пральну машинку.

Якщо на тканині з'явилися серйозні плями, на допомогу прийде перекис і нашатир. У таз наливаємо три літри теплої води і додаємо по 4 столові ложки перекису та нашатирю. Для найкращого ефекту можна натерти ще трохи господарського мила. Замочуємо у воді рушники та ганчірочки і залишаємо на ніч, а потім перемо їх на найшвидшому режимі.

У боротьбі з плямами на вафельних чи махрових рушниках допоможе борна кислота. Для цього в трьох літрах води потрібно розвести 3 столові ложки кислоти і замочити рушники та ганчірочки. Витримуємо 3-4 години. Після цього їх можна попрати в мильній воді та сполоснути.

Нагадаємо, експерти в хімчистці розповіли, як повернути рушникам пухнастість і м'якість - допоможуть два дешеві інгредієнти з кухні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ