Котлети, приготовані із курячих сердечок із додаванням манки значно дешевші за свої аналоги зі свинячого м'яса. Крым того ця смачна страва ще й приємно урізноманітнить меню вашої родини. Котлети "Серцеїд" вже з першої дегустації стануть улюбленою стравою навіть для м'ясних гурманів.
Для приготування такого кулінарного дива на одну сімейну вечерю знадобиться зовсім небагато продуктів.
Інгредієнти:
- курячі серця – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- яйце – 1 шт.;
- манна крупа – 6 ст. л.;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- олія – для смаження.
Алгоритм приготування котлет "Серцеїд"
- Курячі сердечка ретельно миємо під проточною водою і видаляємо з них усі судини та жир. Після цього треба буде ще раз їх промити.
- Промиті сердечка разом із цибулею, порізаною на шматочки та часником прокручуємо через м'ясорубку. Втім, м'ясорубку використовувати не обов'язково. Можна все це перебити блендером.
- Додаємо в "серцевий" фарш яйце, перець, манну крупу і сіль, ретельно перемішуємо. Закриваємо миску з фаршем плівкою та залишаємо його набухати на 15-20 хвилин.
- Коли фарш стане готовим, набираємо його столовою ложкою з гіркою та викладаємо на сковорідку. Попередньо на сковороді слід розігріти соняшникову олію.
- Обсмажуємо котлетки з двох боків до золотистої скоринки. Бажано, хоча би другий бік підсмажувати під кришкою.
От і все! Котлети "Серцеїд" готові. Можна гукати своїх домочадців до столу.
Нагадаємо, можна також приготувати недорогі та смачні рибні котлети з консерви.