Чим прикрасити паску замість білкової глазурі: цікаві варіанти декору

Автор: Ольга Березовська

Зазвичай паски прикрашають білковою глазур'ю, яку зверху посипають різнобарвною пасхальною посипкою. Але тим, хто хоче поекспериментувати та покрити святкове частування оригінальним декором, пропонуємо кілька варіантів прикраси паски.

Чим прикрасити паску замість білкової глазурі: цікаві варіанти декору - today.ua

Тісто

Прикрасити паску можна тістом, з якого зроблено саме частування. У цьому випадку кожна господиня зможе виявити фантазію та зробити здобні прикраси на свій розсуд. Це можуть бути квіти та листочки, церковні мотиви, кіски або хитромудрі візерунки. Щоб зробити їх ще оригінальнішими, то в шматочки тіста для прикраси можна додати харчові барвники.

Чим прикрасити паску замість білкової глазурі: цікаві варіанти декору

Маршмеллоу

Маленькі зефірки, які багато хто кладе в какао, можна використовувати і для прикраси паски. Для цього можна вирізати красиві квіти, зробивши кілька надрізів по діагоналі і склавши квітку. Щоб "приклеїти" їх на поверхню паски, слід використовувати цукрову глазур або розтоплений шоколад.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Чим прикрасити паску замість білкової глазурі: цікаві варіанти декору

Шоколадний ганаш

Цей крем на основі шоколаду та вершків чудово буде виглядати на пасках. Щоб його приготувати, потрібно взяти 110 мл жирних вершків, 100 гіркого шоколаду, 35 грамів вершкового масла і дві столові ложки цукрової пудри. Слід нагріти вершки, додати в них цукрову пудру і, не доводячи до кипіння, влити в поламаний шоколад і залишити на дві-три хвилини, не перемішуючи. Потім злегка збити вінчиком до однорідності, додати вершкове масло і ще раз розмішати. Остудити і можна наносити на паски.

Чим прикрасити паску замість білкової глазурі: цікаві варіанти декору

Карамель

Ще один цікавий варіант для "верхівки" паски. Приготувати карамель не складно, потрібно на сухій сковороді розтопити 180 г цукру до світло-коричневого кольору, додати 150 мл теплої води і перемішати. Потім слід влити цю масу тонким струменем в 150 мл жирних вершків, змішаних з 10 грамами крохмалю, і перемішати вінчиком. Після цього потрібно додати п'ять грамів розмоченого листового желатину, розмішати і остудити.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Чим прикрасити паску замість білкової глазурі: цікаві варіанти декору

Пропонуємо також кілька варіантів фарбування яєць на Великдень натуральними барвниками.

Головне