Зазвичай паски прикрашають білковою глазур'ю, яку зверху посипають різнобарвною пасхальною посипкою. Але тим, хто хоче поекспериментувати та покрити святкове частування оригінальним декором, пропонуємо кілька варіантів прикраси паски.
Тісто
Прикрасити паску можна тістом, з якого зроблено саме частування. У цьому випадку кожна господиня зможе виявити фантазію та зробити здобні прикраси на свій розсуд. Це можуть бути квіти та листочки, церковні мотиви, кіски або хитромудрі візерунки. Щоб зробити їх ще оригінальнішими, то в шматочки тіста для прикраси можна додати харчові барвники.
Маршмеллоу
Маленькі зефірки, які багато хто кладе в какао, можна використовувати і для прикраси паски. Для цього можна вирізати красиві квіти, зробивши кілька надрізів по діагоналі і склавши квітку. Щоб "приклеїти" їх на поверхню паски, слід використовувати цукрову глазур або розтоплений шоколад.
Шоколадний ганаш
Цей крем на основі шоколаду та вершків чудово буде виглядати на пасках. Щоб його приготувати, потрібно взяти 110 мл жирних вершків, 100 гіркого шоколаду, 35 грамів вершкового масла і дві столові ложки цукрової пудри. Слід нагріти вершки, додати в них цукрову пудру і, не доводячи до кипіння, влити в поламаний шоколад і залишити на дві-три хвилини, не перемішуючи. Потім злегка збити вінчиком до однорідності, додати вершкове масло і ще раз розмішати. Остудити і можна наносити на паски.
Карамель
Ще один цікавий варіант для "верхівки" паски. Приготувати карамель не складно, потрібно на сухій сковороді розтопити 180 г цукру до світло-коричневого кольору, додати 150 мл теплої води і перемішати. Потім слід влити цю масу тонким струменем в 150 мл жирних вершків, змішаних з 10 грамами крохмалю, і перемішати вінчиком. Після цього потрібно додати п'ять грамів розмоченого листового желатину, розмішати і остудити.
Пропонуємо також кілька варіантів фарбування яєць на Великдень натуральними барвниками.