Нерідко після приготування тієї чи іншої страви залишається трохи соусу в банці чи іншій несолодкій закрутці. Незалежно від того, покупна паста або домашнього приготування, дуже швидко вона може покритися пліснявою. Досвідчені господині розсекретили трюк, що допоможе продовжити термін придатності продукту.
Найчастіше доводиться викидати залишки томатного соусу чи пасти, бо після приготування залишилося трохи. Нерідко термін придатності після відкриття становить лише кілька днів, але його можна продовжити до місяця – для цього знадобиться гірчиця.
Гірчицею потрібно змастити кришку банки, і завдяки своїм властивостям продукт не дозволить на томатній пасті утворитися скоринці, а на кришці плісняви.
Подібним лайфхаком можна скористатися на будь-яких несолодких закрутках.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що не потрібно додавати до котлет, щоб вони не вийшли сухими: відповідь багатьох здивує.