Today.ua

Чому борщ смачніший у ресторанах, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів

Червоний борщ у ресторані зазвичай подають як з картинки – у нього насичений колір та смак, яких складно досягти в домашніх умовах. Є три секрети, які використовують шеф-кухарі, щоб приготувати еталонну першу страву.

Вдома не у кожної господині виходить такий самий гарний і ароматний борщ. А все тому, що вони не знають хитрощів, якими активно користуються досвідчені кулінари.

Хитрощі з буряком

Щоб борщ зберіг яскраво-червоний колір та вийшов апетитним, кухарі у ресторанах додають у першу страву кілька ложок бурякового пюре. Так, у борщ, крім тушкованого буряка, кладуть трохи окремо звареного й подрібненого в пюре. Причому зробити це потрібно наприкінці приготування – хвилин за десять до вимикання вогню. А якщо буряк додати раніше, він вивариться і борщ стане помаранчевим, а не червоним.

Вершкове масло

Коли бульйон і всі овочі готові, спробуйте додати до борщу якісне вершкове масло. Однієї столової ложки на каструлю 3-5 літрів буде достатньо. Молочний продукт допоможе решті інгредієнтів "подружитися" між собою, надасть страві вишуканого тонкого смаку – залишається тільки здогадуватися, що у складі.

Часник

Багато хто додає у страву свіжий часник, але це слід робити правильно. Якщо він опиниться в борщі раніше, ніж потрібно, втратить запах і специфічний присмак. Подрібніть кілька часникових часточок на тертці, у блендері або пропустіть через прес, а потім додайте за кілька хвилин до готовності борщу.

Готовий борщ краще подати із зеленню, яку потрібно попередньо подрібнити ножем. З цією стравою гармонійно поєднується кріп, петрушка, а також кінза та зелена цибуля. Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт може зіпсувати борщ – його краще не додавати до перших страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ