Чому картопляне пюре смачніше у ресторанах, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів

Автор: Леся Ловіцька

Картопляне пюре у хорошому ресторані ніжне та повітряне, воно буквально тане у роті. Приготувати таку ж страву можна і в домашніх умовах, знаючи секрети шеф-кухарів.

Чому картопляне пюре смачніше у ресторанах, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів - today.ua

Щоб картопляне пюре вийшло ідеальним, потрібно дотримуватись певних правил. Вони досить прості, тому варто спробувати створити еталонну страву.

Не нарізати картоплю

Важливо вибрати якісну картоплю - вона має підходити саме для приготування пюре, а не фрі. Але головне – використовувати овочі невеликого розміру. Небажано різати їх на частини, тому що вода вимиє весь смак.

Залийте картоплю водою та варіть у каструлі під кришкою – на сильному вогні.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Додати вершкове масло

Картопляне пюре виходить надзвичайно смачним при використанні великої кількості вершкового масла. На два кілограми очищених бульб потрібно 500-600 г якісного вершкового масла з жирністю 82,5%. Так, цей момент складно прийняти тим, хто дотримується правильного харчування, але страва ніколи не належала до дієтичних.

Правильно розім'яти картоплю

Картопляне пюре має бути без грудочок. І для його приготування потрібно використовувати не традиційну картоплем'ялку чи блендер, а особливий інструмент – ручний млин. У збиту з маслом картоплю потрібно потроху додати гаряче молоко.

Чому картопляне пюре смачніше у ресторанах, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Є один момент, який слід запам'ятати – картопляне пюре не можна подавати наступного дня. Принаймні справжні шеф-кухарі так не роблять, тому що ця страва смачна тільки коли свіжа.

Раніше повідомлялося, як приготувати картопляне пюре по-турецьки – без молока та масла.

Головне