Today.ua

Чому картопляне пюре смачніше у ресторанах, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів

Картопляне пюре у хорошому ресторані ніжне та повітряне, воно буквально тане у роті. Приготувати таку ж страву можна і в домашніх умовах, знаючи секрети шеф-кухарів.

Щоб картопляне пюре вийшло ідеальним, потрібно дотримуватись певних правил. Вони досить прості, тому варто спробувати створити еталонну страву.

Не нарізати картоплю

Важливо вибрати якісну картоплю - вона має підходити саме для приготування пюре, а не фрі. Але головне – використовувати овочі невеликого розміру. Небажано різати їх на частини, тому що вода вимиє весь смак.

Залийте картоплю водою та варіть у каструлі під кришкою – на сильному вогні.

Додати вершкове масло

Картопляне пюре виходить надзвичайно смачним при використанні великої кількості вершкового масла. На два кілограми очищених бульб потрібно 500-600 г якісного вершкового масла з жирністю 82,5%. Так, цей момент складно прийняти тим, хто дотримується правильного харчування, але страва ніколи не належала до дієтичних.

Правильно розім'яти картоплю

Картопляне пюре має бути без грудочок. І для його приготування потрібно використовувати не традиційну картоплем'ялку чи блендер, а особливий інструмент – ручний млин. У збиту з маслом картоплю потрібно потроху додати гаряче молоко.

Є один момент, який слід запам'ятати – картопляне пюре не можна подавати наступного дня. Принаймні справжні шеф-кухарі так не роблять, тому що ця страва смачна тільки коли свіжа.

Раніше повідомлялося, як приготувати картопляне пюре по-турецьки – без молока та масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ