Всі господині та кухарі знають, що якщо вони вже розморозили шматок м'яса, то його необхідно приготувати і з'їсти. А ось повторно заморожувати його в жодному разі не можна. І річ навіть не в тому, що після другого розморожування м'ясо стане не таким смачним.
Смакові втрати
Коли м'ясо заморожується вперше, кількість у ньому білка відразу знижується вдвічі. А якщо свинину, курятину чи яловичину вдруге покласти в морозилку після розморожування, то білка в них зовсім не залишиться. І тоді замість соковитого стейка чи смачних котлет можна отримати страву з несмачного та досить жорсткого м'яса.
Втрати харчової цінності
М'ясо містить у собі багато корисних речовин. Але якщо неодноразово заморожувати та розморожувати його, то значно знижується кількість вітамінів А, D, В1, В2 та В12 та загальна харчова цінність продукту, починається гниття та прискорюються процеси окислення.
Небезпека здоров'ю
Сире м'ясо – це чудове середовище для багатьох мікроорганізмів, які не дуже корисні для організму людини. Під впливом низьких температур у морозилці вони впадають у так звану сплячку, а в процесі розморожування активуються і починають різко розмножуватися. І при повторному розморожуванні цей процес значно прискорюється. І не завжди ці хвороботворні бактерії знищуються під час готування, що може бути небезпечним для здоров'я.
Пропонуємо також дізнатися про те, чому не можна надовго залишати відкриті дверцята пральної машини.