Чому не можна заливати розчинну каву окропом: як правильно приготувати напій

Автор: Леся Ловіцька

Розчинна кава за якістю та смаком поступається заварній, але у неї є свої любителі. Більшість кавоманів допускає одну й ту саму помилку – вони готують напій, використовуючи окріп.

Чому не можна заливати розчинну каву окропом: як правильно приготувати напій - today.ua

Не всі шанувальники розчинної кави знають про те, як зробити її більш ароматною та смачною. Багато хто припускається помилки, заливаючи порошок водою температурою 100 градусів. Однак окріп псує смак напою – він стає кислим.

Дієтологи та нутриціологи в один голос твердять, що температура води для приготування розчинної кави не повинна перевищувати 93 градусів, а краще 85-87. Напій готують наступним чином: засипають у чашку 1-2 ложки порошку, потім додають трохи холодної води, перемішують до однорідності і тільки після цього доливають гарячу воду (не окріп!).

Бажано перед вживанням розчинної кави видалити з неї пінку. Вона надає гіркоти і псує присмак.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Важливий момент – перед приготуванням розчинної кави краще нагріти чашку. Для цього якраз і знадобиться окріп. Влийте його в чашку і залиште на хвилинку. Цей лайфхак дозволить зберегти температуру кави.

Кому не можна пити розчинну каву

Розчинна кава виготовляється з кавових зерен із пошкодженнями або зовнішніми дефектами. Їх подрібнюють, додають цукор, сухе молоко, ароматизатори – залежно від рецептури. Однак така кава при виробництві піддається багаторазовій обробці. І у готовому напої вже немає корисних вітамінів та мікроелементів, там менше кофеїну, він не так бадьорить.

У розчинній каві багато домішок, зокрема стабілізаторів та консервантів. Вона може негативно впливати на нервову систему, а також викликати психологічну залежність. Від напою краще відмовитися людям з ментальними проблемами та тим, хто відчуває стрес.

Також відомо, що розчинна кава сприяє вимиванню кальцію з організму, що призводить до болю в суглобах та крихкості кісткової тканини.

Чому не можна заливати розчинну каву окропом: як правильно приготувати напій

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Напій може дратувати стінки та слизову оболонку шлунка, провокувати печію. Людям, які страждають від проблем із ШКТ, краще відмовитися від будь-якої кави – як заварної, так і розчинної.

Раніше повідомлялося, як вибрати найкориснішу та найсмачнішу каву: названі відмінності арабіки від робусти.

Головне