Today.ua

Чому не можна зберігати олію в кухонній шафі

Рослинна олія - один із незамінних продуктів на нашій кухні. Його використовують для смаження, випічки, салатів та інших кулінарних цілей. У багатьох господарок пляшка з олією стоїть прямо біля плити, у когось у кухонній шафі, а деякі зберігають олію в холодильнику. Де ж найправильніше місце для олії на кухні, спробуємо розібратися.

Справа в тому, що термін зберігання олії залежить від її виду. Розрізняють такі популярні види олій, залежно від віджиму:

Будь-яку соняшникову олію не можна зберігати поруч із плитою або в кухонній шафці, на яку потрапляють сонячні промені. Через часті високі температури масло швидше зіпсується і набуде неприємного присмаку. Оптимальне місце для соняшникової олії – прохолодне та захищене від світла.

Щоб продовжити термін зберігання олії, продукт найкраще зберігати у скляній тарі. Ідеальна температура зберігання олії: +10... +15°С. Термін зберігання соняшникової олії у закритій пляшці становить один рік. Після відкриття тари терміни помітно скорочуються до 4 тижнів.

Раніше повідомлялося, чому в Україні різко подорожчали м'ясо, рослинна олія та вершкове масло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ