Today.ua

Чому не варто виливати воду, в якій варилися яйця: вона знадобиться у побуті

Більшість людей виливають воду, в якій варилися яйця, не вагаючись у правильності своїх дій. Але французькі господині знайшли застосування для цієї рідини, оскільки вважають її надзвичайно корисною. Як її можна використовувати у побуті?

Кімнатні рослини потребують не тільки регулярного поливу, а й удобрення грунту. Найчастіше для цього використовуються різні покупні засоби чи розчини. А ось винахідливі француженки вважають, що замінити їх можна звичайною водою, де варилися яйця. Вони впевнені, що така рідина допомагає підживити квіти та дерева у горщиках, а також овочі на городі.

Справа в тому, що в цій воді міститься органічний кальцій. Під час варіння яєчна шкаралупа "віддає" цю речовину рідині, тому зі звичайної води з-під крана вона стає чудовим джерелом кальцію, корисного для росту та розвитку квітів та кореневої системи рослин.

Але на цьому корисні властивості рідини не закінчуються. Все завдяки тому, що яєчна шкаралупа під час варіння виділяє не лише кальцій, а й інші мінеральні речовини, яких потребують рослини. Така рідина допоможе наситити квіти, дерева та овочі мінеральними солями та поживними речовинами.

Незважаючи на величезну користь цієї води, не варто поливати нею рослини занадто часто. Достатньо лише одного поливу раз на місяць.

Нагадаємо також про те, коли ідеальний час для посадки огірків на городі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ