Today.ua

Чому зарядку від смартфона не можна залишати в розетці “порожньою“: озвучені причини

Зарядний пристрій для смартфону не рекомендується тримати під'єднаним до мережі, якщо до нього не підключено гаджет. Така дрібниця може призвести до неприємних наслідків.

Важливо знати, що в зарядний пристрій вбудований невеликий генератор, який споживає електроенергію. Так, це споживання невисоке, але воно є, тому ваш лічильник буде крутитися дарма, якщо зарядка буде просто включена в розетку. Не секрет, що в деяких людей зарядка стирчить з розетки постійно.

Зарядний пристрій при постійному увімкненні нагрівається, а його конденсатори зношуються, що призводить до зменшення терміну експлуатації. Зарядні адаптери в середньому розраховані приблизно на 50 000 годин використання, що становить приблизно 6 років роботи. Однак якщо адаптер цілодобово буде включений в розетку, то відповідно він буде служити вам менше.

Залишати включеним блок живлення в розетку є також небезпечним з точки зору того, що в разі стрибка напруги в мережі, блочок може задимитися і вийти з ладу. А якщо до того ж вдома є діти і тварини, яких може випадково вдарити струмом, то від звички залишати зарядку в розетці потрібно відмовитися якнайшвидше.

Більше того, небезпечно залишати у розетці смартфон, підключений до зарядного пристрою, якщо він повністю заряджений. І тим більше класти телефон під подушку на ніч. Такі дії можуть призвести до перегріву смартфона та його спалаху.

Раніше повідомлялося, як відключити відстеження на смартфоні Android.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ