Today.ua

Дерматолог пояснив, як часто потрібно прати рушники і коли їх слід викинути

Кожна людина має власну думку про те, як часто потрібно прати рушники. Але що говорять про це медики?

Сертифікований дерматолог та доктор медичних наук Енні Чіу підкреслила, що людям важливо завжди користуватися чистим та свіжим рушником. І йдеться не лише про гігієну, а й про здоров'я загалом. Вона зазначила, що є чіткі інструкції щодо того, коли слід покласти рушник у пральну машину. І багато людей їх постійно порушують.

За словами експерта, міняти рушник на свіжий потрібно після трьох-чотирьох використань. Це дозволить запобігти накопиченню бактерій на матеріалі.

"Важливо дотримуватися графіка чистих рушників з кількох причин. На вологих рушниках можуть накопичуватися бактерії, омертвілі клітини шкіри та надлишки шкірного жиру. Тому використовуючи брудний рушник, ви ризикуєте викликати шкірні інфекції або посилити існуючі шкірні захворювання, такі як прищі".

Однак є кілька ознак того, що рушник потрібно випрати раніше. Енні каже, що якщо воно починає неприємно пахнути, його варто замінити на чисте. Також людям, які часто приймають душ, відповідно, частіше потрібно міняти рушник.

Дерматолог також розповіла про те, коли слід викинути рушник. Вона каже, що якщо після кількох років воно втратило м'якість і перестало якісно вбирати вологу, то його час позбавлятися.

Пропонуємо також кілька простих способів як позбутися жовтих плям на білій футболці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ