Тістечко "Павлова" - це чудовий десерт із безе зі свіжими фруктами або ягодами та вершковим кремом. Його можна зустріти в меню кафе та ресторанів у різних країнах, а можна приготувати і на домашній кухні.
Пропонуємо вам спробувати зробити ніжний та повітряний десерт "Павлова". А ми поділимося його рецептом.
Як приготувати десерт "Павлова?
Інгредієнти:
- Цукрова пудра – 5 столових ложок
- Яєчні білки – 2 штуки
- Кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка
- Лимонний сік – половина чайної ложки
- Вершки 33 відсотки – 150 мілілітрів
- Цукрова пудра – 1 столова ложка
- Ягоди – 100 грамів
- М'ята – 3 листочки
Приготування:
- Відокремте білки від жовтків і перелийте їх у чистий і сухий посуд.
- Холодні білки слід збити міксером, поступово додаючи цукрову пудру, до стану пишної та густої піни.
- Після цього потрібно додати кукурудзяний крохмаль і лимонний сік.
- Продовжуйте збивати масу ще 2-3 хвилини до появи стійких піків.
- Перекладіть отриманий крем у кулінарний мішок і викладайте його на застелене пергаментом деко, формуючи невеликі кошики.
- Поставте деко у нагріту до 130 градусів духовку і випікайте 10 хвилин.
- Після цього потрібно зменшити температуру до 90 градусів і запікати 30-40 хвилин.
- Потім слід відкрити духовку і дати кошикам з безе охолонути, не виймаючи їх.
- У цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно збити вершки, поступово додаючи в них цукрову пудру, до щільних піків.
- Перекладіть крем у кондитерський мішок і наповніть ним кошики з меренги.
- Прикрасьте десерт ягодами та листочками м'яти.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом простого та яскравого десерту "Бите скло".