Today.ua

Дієтологи назвали найкорисніший хліб, який можна їсти щодня

Хліб – це найпопулярніший продукт, який їдять люди у всьому світі. Але дієтологи виділяють лише один вид, який є багатим джерелом поживних речовин, корисних для організму людини. Про який хліб йдеться?

Дієтологи рекомендують людям вибирати цільнозерновий хліб для щоденного вживання. Вони відзначають, що цей продукт може принести чимало користі організму та покращити здоров'я людини.

За даними клініки Майо, цільнозерновий хліб містить поживні речовини, такі як клітковина, вітаміни групи В та вітаміни А та Е, а також масу корисних для організму мікроелементів: залізо, фосфор, магній та селен.

За словами експертів, у хлібі з цільнозернового борошна міститься багато клітковини. Цей компонент допомагає зберігати мікрофлору кишечника та сприяє детоксикації організму.

Крім того, клітковина сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину в крові та знижує артеріальний тиск, позитивно впливаючи на роботу серцево-судинної системи, а також захищає від деяких видів раку.

Експерти зазначають, що цільнозерновий хліб довше перетравлюється організмом. В результаті люди довше відчувають ситість, що допомагає уникнути переїдання та тримати під контролем вагу.

Медики також кажуть, що хліб із цілісної пшениці допомагає знизити рівень цукру в крові. Таким чином, регулярне його вживання може захистити від розвитку діабету 2 типу.

Пропонуємо також дізнатися про корисні властивості бананів, які дієтологи радять додати до свого раціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ