Влітку в Україні зазвичай сильна спека. Її переносити і так непросто, а вживаючи неправильну їжу, стає ще складніше.
Дієтологи попереджають, якщо стовпчики термометрів піднімаються до 30 градусів тепла і вище, варто бути уважнішими до того, що ви їсте. Інакше можна заробити серйозні наслідки та проблеми з організмом.
Продукти, які не можна їсти у спеку
- гостра їжа - містить капсаїцин, що тимчасово підвищує температуру тіла. А навіщо це потрібно, коли стоїть і так нестерпна спека.
- сечогінні фрукти та овочі – такі як спаржа, цибуля, імбир, артишоки, кавун, різновиди капусти, фенхель, петрушка – вони призводять до зневоднення. І якщо не пити достатньо води, то можна опинитися навіть у лікарні.
- м'ясо - організм задіює багато енергії з його переробки, тому виділяється тепло у процесі перетравлення.
- солодкі газовані напої містять дуже багато цукру, що призводить до зневоднення організму. Викликаючи спрагу, людина споживає все більше і більше напоїв, кількість цукру призводить до надлишку калорій – зростає вага, з'являється карієс, збільшується ризик розвитку діабету, хвороби серця та інсульту.
- алкогольні напої - призводять до зневоднення організму, підвищення артеріального тиску та температури тіла, через що збільшується навантаження на нирки, серце та легені.
Нагадаємо, вчені назвали шість продуктів, які категорично не можна повторно розігрівати та їсти - це небезпечно для здоров'я.