Дієтологи назвали продукти, які варто їсти для покращення настрою

Автор: Ольга Березовська

Часто люди піднімають собі настрій їжею. І зазвичай це різні солодощі, які негативно позначаються на фігурі та здоров'я загалом. Тому дієтологи вважають, що покращувати емоційний стан варто корисними продуктами.

Дієтологи назвали продукти, які варто їсти для покращення настрою - today.ua

Медики постійно нагадують людям, що споживання великої кількості цукру може призвести до проблем зі здоров'ям. Замість солодощів дієтологи зі США Крістін Бірн і Мішель Рутенштейн пропонують кілька корисних продуктів, які можуть підняти настрій не гірше за торт або тістечко.

Гарбузове насіння

Медики рекомендують людям їсти гарбузове насіння кілька разів на тиждень, додаючи його в салати, смузі або вівсянку. Вони стверджують, що цей продукт є відмінним джерелом триптофану, амінокислоти, яка підтримує регуляцію настрою, сприяючи виробленню серотоніну. До того ж гарбузове насіння допомагає знизити ризик серцевих захворювань, артриту та раку.

Жирна риба

Жирна риба, така як скумбрія, оселедець, лосось, тунець і тріска, багаті на жирні кислоти омега-3, які підтримують здоров'я серця. Разом про те вони можуть підтримувати емоційний стан людини. "Грунтуючись на дослідженнях, проведених на даний момент, поживні речовини, які, мабуть, мають сильний зв'язок із покращенням настрою, - це жирні кислоти омега-3", - зазначає Бірн.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Авокадо

Дієтологи кажуть, що авокадо багате на корисні для серця мононенасичені жири, які також важливі для здоров'я мозку і знижують ризик появи депресії. Тому вони радять людям підвищувати настрій двома порціями цього продукту на тиждень.

Дієтологи назвали продукти, які варто їсти для покращення настрою

Апельсини

"Апельсини містять флавоноїди, які мають антиоксидантні властивості і можуть допомогти зменшити запалення в мозку, підтримуючи загальну стабільність настрою", - заявили експерти. У них також міститься вітамін С, дефіцит якого часто зустрічається у людей, які страждають на депресію.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Листові овочі

Шпинат, рукола, капуста, салат айсберг та інші листові овочі дієтологи рекомендують вживати постійно. Справа в тому, що вони є багатими джерелами фолієвої кислоти та магнію, які є важливими для профілактики депресії.

Раніше дієтологи розповіли про те, які фрукти допомагають скинути зайву вагу.

Головне