Часто люди піднімають собі настрій їжею. І зазвичай це різні солодощі, які негативно позначаються на фігурі та здоров'я загалом. Тому дієтологи вважають, що покращувати емоційний стан варто корисними продуктами.
![Дієтологи назвали продукти, які варто їсти для покращення настрою Дієтологи назвали продукти, які варто їсти для покращення настрою - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2024/05/pexels-olly-3811604-768x512.jpg)
Медики постійно нагадують людям, що споживання великої кількості цукру може призвести до проблем зі здоров'ям. Замість солодощів дієтологи зі США Крістін Бірн і Мішель Рутенштейн пропонують кілька корисних продуктів, які можуть підняти настрій не гірше за торт або тістечко.
Гарбузове насіння
Медики рекомендують людям їсти гарбузове насіння кілька разів на тиждень, додаючи його в салати, смузі або вівсянку. Вони стверджують, що цей продукт є відмінним джерелом триптофану, амінокислоти, яка підтримує регуляцію настрою, сприяючи виробленню серотоніну. До того ж гарбузове насіння допомагає знизити ризик серцевих захворювань, артриту та раку.
Жирна риба
Жирна риба, така як скумбрія, оселедець, лосось, тунець і тріска, багаті на жирні кислоти омега-3, які підтримують здоров'я серця. Разом про те вони можуть підтримувати емоційний стан людини. "Грунтуючись на дослідженнях, проведених на даний момент, поживні речовини, які, мабуть, мають сильний зв'язок із покращенням настрою, - це жирні кислоти омега-3", - зазначає Бірн.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Авокадо
Дієтологи кажуть, що авокадо багате на корисні для серця мононенасичені жири, які також важливі для здоров'я мозку і знижують ризик появи депресії. Тому вони радять людям підвищувати настрій двома порціями цього продукту на тиждень.
Апельсини
"Апельсини містять флавоноїди, які мають антиоксидантні властивості і можуть допомогти зменшити запалення в мозку, підтримуючи загальну стабільність настрою", - заявили експерти. У них також міститься вітамін С, дефіцит якого часто зустрічається у людей, які страждають на депресію.
Листові овочі
Шпинат, рукола, капуста, салат айсберг та інші листові овочі дієтологи рекомендують вживати постійно. Справа в тому, що вони є багатими джерелами фолієвої кислоти та магнію, які є важливими для профілактики депресії.
Раніше дієтологи розповіли про те, які фрукти допомагають скинути зайву вагу.