Наприкінці травня природа починає балувати людей своїми дарами. Наприклад, розквітає чорна бузина. Її квіти дуже корисні для здоров'я людини, оскільки містять безліч вітамінів та поживних речовин. З неї часто готують різні відвари та сироп, але можна приготувати і напій "з градусом" – домашній лікер. Як це зробити?
Рецепт лікеру з квіток бузини
Інгредієнти:
- Вода мінеральна чи очищена без газу – 200 мілілітрів
- Цукор – 1 склянка
- Апельсин – половина
- Лимон – чверть
- Бузина – 10 суцвіть
- Горілка – 180 мілілітрів
Приготування:
Почати приготування лікеру з бузини потрібно з сиропу. Необхідно порізати часточками апельсин і лимон, покласти в сотейник.
Далі засипати цитрусовим цукром і залити водою.
Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Після цього проваріть сироп всього одну хвилину і зніміть з вогню.
Тільки зірвану бузину потрібно добре промити, щоб видалити пил і комах, а потім просушити.
Потім квітки бузини треба покласти у сироп та ретельно перемішати.
Отриману суміш потрібно настоювати протягом доби, а потім процідити.
Змішайте сироп із бузини з горілкою та настоюйте лікер сім днів.
Потім напій потрібно відфільтрувати через вату, перелити у скляні пляшки та дати "відпочити" три дні.
Після цього можна сміливо дегустувати смачний і легкий лікер з квіток бузини.
Раніше ми ділилися рецептом чудового шампанського з бузини, яке чудово підходить для свят у спекотні літні дні.