Майонез - це популярний соус, який використовують для приготування салатів та інших страв. Тому господарки часто купують його в магазині. Але такий продукт не завжди безпечний для організму, тому що містить консерванти та загусники. І краще замінити його на домашній майонез, який дуже легко зробити.
Пропонуємо покроковий рецепт смачного та густого майонезу, який нічим не поступається смаковим якостям покупного соусу. І готується він лише 2 хвилини.
Рецепт густого домашнього майонезу
Інгредієнти:
- Рафінована олія – 160 мілілітрів
- Яйце – 1 штука
- Сік лимона – 1 столова ложка
- Цукор – 1 чайна ложка без гірки
- Гірчиця – 1 чайна ложка
- Сіль – половина чайної ложки без гірки
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Щоб приготувати домашній майонез, потрібно використовувати погружний блендер, яким збиваються всі інгредієнти.
- У склянку блендера потрібно налити олію.
- Додайте в неї цукор, сіль, гірчицю та лимонний сік.
- Після вбийте яйце, але так, щоб жовток залишився цілим.
- Помістіть блендер у склянку з інгредієнтами для майонезу так, щоб ніжка закрила жовток.
- Збивайте інгредієнти протягом двох хвилин.
- Якщо майонез виходить занадто рідким, в нього можна додати ще трохи олії.
- Домашній майонез готовий! Зберігати його можна в скляній тарі, яка щільно закривається.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачного салату "Мімоза", але без рибної консерви.