Today.ua

Домашнє добриво для огірків: як приготувати розчин, що стимулює ріст овочів

Просто посадити огірки на грядці і чекати, що вони дадуть багатий урожай, - не найкраща ідея. Городники знають, що ці та інші рослини потребують постійного догляду та добрива. І його можна приготувати своїми руками, щоб обробляти овочі більш натуральними розчинами. Пропонуємо рецепт такого домашнього добрива, яке стимулює ріст огірків.

Як і інші овочі на городі, огірки потребують поживних речовин. Щоб удобрити рослини, не обов'язково йти в магазин за хімічними розчинами, ефективне домашнє добриво не гірше за покупне впорається зі своїм завданням.

Якщо правильно забезпечити огірки необхідними поживними речовинами, такими як фосфор, азот і калій, то вони чудово зростатимуть і дадуть багатий урожай. Добриво зміцнить здоров'я рослин та стимулює їх ріст. І щоб зробити такий корисний розчин, потрібні кульбаби, кропива, дріжджі та вода.

Візьміть квіти кульбаб і відокремте їх від стебел і складіть у велике відро. Туди ж додайте кропиву. Рослини повинні заповнювати відро повністю. Додайте воду так, щоб заповнити ємність, і залиште настоюватись на кілька днів.

Коли вода змінить запах і колір, потрібно процідити добриво та додати дві столові ложки дріжджів на кожні 10 літрів. Залишіть на два дні, щоб розпочався процес бродіння. Отриманий розчин потрібно розбавляти водою у співвідношенні 1:10 та поливати огірки раз на два тижні.

Пропонуємо дізнатися і про те, які рослини не варто садити біля помідорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ