Незважаючи на простоту інгредієнтів та зовнішній вигляд, голубці готувати не так просто. А все через те, що не всі знають про головні секрети і про те, як правильно потрібно загортати страву, щоб вона не розвалилася у процесі приготування.
Нерідко в процесі тушкування або запікання капуста рветься і вся начинка опиняється в соусі, страва підгоряє та втрачає свій зовнішній вигляд. Щоб цього не сталося, потрібно знати основні етапи приготування, якими поділились досвідчені господарки.
Головні помилки при приготуванні
Капустяне листя має жорсткі прожилки, та й самі листя досить жорсткі. Для цього качан капусти проварюють у окропі, щоб листочки стали м'якими та піддатливими.
Щоб голубці не розвалилися не можна:
- використовувати листя сирої капусти;
- не зрізати товсті прожилки;
- додавати занадто багато начинки;
- додавати занадто багато соусу, в якому голубці плаватимуть;
- набивати голубці занадто щільно, через що не просочиться соус і страву пригорить.
Як загорнути голубці, щоби вони не розвалилися?
- згорнути трубочкою або трикутником;
- загорнути начинку в лист, як у паперовий пакет (конусом) - так раніше згортали
- листок паперу, якщо хотіли поплювати насіння.
- конвертиком - капустяний лист згортаємо так, щоб з боків начинка була закрита.
Пропонуємо спробувати приготувати кабачки по-французьки. Шеф-кухарі поділилися літнім рецептом соковитої, смачної та корисної страви.