Якщо неправильно зберігати малину, вона швидко зіпсується і не буде придатною для вживання. Але досвідчений шеф-кухар поділилася секретами зберігання ягоди, які допоможуть зберегти її свіжість.
Американський кухар Ронда Стюарт розповіла, як зробити так, щоб подовжити термін зберігання малини. За її словами, головним є підтримка прохолодної температури та уникнення вологи.
Оскільки солодкі та корисні ягоди досить швидко псуються, важливо якнайшвидше помістити їх в холодильник. Але перед цим слід постелити паперовий рушник або серветку на дно ємності, в якій зберігатимуться ягоди. Це допоможе забрати зайву вологу.
Як зазначає Ронда, важливо забезпечити також хорошу циркуляцію повітря, щоб запобігти появі плісняви. Тому не потрібно класти малину в герметичну ємність чи поліетиленові пакети. Краще покласти її в контейнер з отворами, щоб повітря могло легко проникати в нього.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Шеф-кухар радить постійно оглядати ягоди та прибирати ті, які вже почали псуватися. Це допоможе зберегти свіжість малини.
Важливо ще й правильно вибирати малину. Стюарт вважає, що варто купувати щільні ягоди яскравого кольору. Вжити їх треба протягом кількох днів після покупки чи збирання врожаю, щоб насолодитися смаком та текстурою малини.
"При правильному виборі та зберіганні свіжа малина не розчарує. Насолоджуйтесь нею в будь-якій страві, додаючи ягоди у вівсянку, салат або прикрашаючи шоколадний пиріг", - каже кухар.
Нагадаємо також про правила зберігання полуниць, які допомагають зберегти її свіжість.