Не завжди мильна губка може впоратися із жиром на скляній кришці від сковороди, особливо якщо він старий. Фахівці з клінінгу поділилися своїми лайфхаками, як зробити цей процес простим та легким.
Під час експлуатації кришка на сковороді досить швидко накопичує жир. Найсильніше він осідає в недоступних місцях, у вузьких щілинах і на стику скла і нержавіючої сталі. Якщо мити кришку після кожного приготування їжі, то проблем із жиром не буде. Але, давайте зізнаємося чесно, не багато з нас користується цією порадою. А це означає, що майже у всіх нас брудні кришки від сковорідок і каструль.
Але є два ефективні способи, здатні нам допомогти повернути кухонному начинню колишній вигляд:
Популярні зараз
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
- перекис - перевертаємо кришку вгору дном у раковині і наливаємо в неї перекис водню, сильніше заливаючи місця стиків та під обідок. Залишаємо на 20 хвилин. Через час найзабрудненіші місця потрібно потерти щіткою, бажано з натуральної щетини, щоб не подряпати скло. Після цього можна помити мильною губкою і змити водою.
- сода - перевертаємо кришку вгору дном у раковині, змочуємо водою і щедро засипаємо харчовою содою. Залишаємо на 10 хвилин. Після цього відмиваємо щіткою, мильною губкою та промиваємо водою.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як швидко відмити духовку від жиру. Знадобляться лише три копійчані кухонні інгредієнти.