Today.ua

Джем із смородини без варіння: простий і швидкий рецепт варення на зиму

Варення зі смородини - одне із найсмачніших та найулюбленіших в Україні. Ягоди вже йдуть повним ходом, а це означає, що потрібно подумати про те, щоб приготувати смакоту на зиму.

Пропонуємо вам спробувати один із найпростіших рецептів з приготування джему зі смородини всього з двох інгредієнтів.

Джем із смородини без варіння - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Смородину перебираємо, добре промиваємо. Видаляємо гілочки.
  2. Подрібнюємо у м'ясорубці чи блендері.
  3. Перетираємо масу ще й через сито, відокремлюючи макуху.
  4. У сік від смородини додаємо цукор і добре перемішуємо.
  5. Масу залишаємо настоюватися на 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився у соку.
  6. Сік розливаємо по банкам, закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику.
  7. Маса застигне без використання желатину або агар-агару завдяки пектину, що міститься у смородині.

Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати швидкий полуничний джем без цукру. Знадобляться лише два основні інгредієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ