Варення зі смородини - одне із найсмачніших та найулюбленіших в Україні. Ягоди вже йдуть повним ходом, а це означає, що потрібно подумати про те, щоб приготувати смакоту на зиму.
Пропонуємо вам спробувати один із найпростіших рецептів з приготування джему зі смородини всього з двох інгредієнтів.
Джем із смородини без варіння - рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг смородини
- 800 г цукру
Спосіб приготування:
- Смородину перебираємо, добре промиваємо. Видаляємо гілочки.
- Подрібнюємо у м'ясорубці чи блендері.
- Перетираємо масу ще й через сито, відокремлюючи макуху.
- У сік від смородини додаємо цукор і добре перемішуємо.
- Масу залишаємо настоюватися на 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився у соку.
- Сік розливаємо по банкам, закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику.
- Маса застигне без використання желатину або агар-агару завдяки пектину, що міститься у смородині.
Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати швидкий полуничний джем без цукру. Знадобляться лише два основні інгредієнти.