Зараз сезон болгарського перцю – якраз можна приготувати безліч страв із цього овочу. Є дві кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити фарширований перець ще смачнішим.
Звичайно, фарширований перець буде більш вдалим, якщо обрати солодкі сорти – помаранчевий та червоний. Важливо також віддавати перевагу товстостінним плодам, вони набагато соковитіші. Кухарі порадили перед готуванням промити овочі, а потім обдати їх окропом.
Ошпарювання перців допоможе прибрати з них характерну гіркуватість. Це також допоможе зробити овочі ніжнішими на смак.
Слід підігріти воду в каструлю, довести до кипіння і додати трохи солі. Потім зануріть перці в окріп на кілька хвилин. Якщо ви не любите перці зі шкіркою, після процедури можна буде легко її зняти, а потім нафарширувати. Такі перці вийдуть ніжнішими на смак.
Фарширований перець буде цікавішим, якщо правильно приготувати начинку. До рису зазвичай додають м'ясо, пропущене через м'ясорубку. З фаршем ідеально поєднується засмажка із цибулі та моркви. Але для більшої соковитості можна додати секретний інгредієнт – помідори. Чим стиглішими вони будуть, тим краще.
Не варто вводити начинку для перців нарізані томати зі шкіркою. Краще ошпарити їх, почистити та пропустити через м'ясорубку чи блендер. Усього 1-2 овочі, залежно від кількості інших інгредієнтів, здатні зробити справжню магію. Начинка вийде набагато соковитішою, а готова страва – справжнім кулінарним шедевром, як у ресторані.
Нагадаємо про ефективне добриво для болгарського перцю, яке допоможе зібрати багатий урожай.