Today.ua

Фітнес-тренерка назвала продукти, які бажаючим схуднути слід їсти щодня

Люди, які хочуть позбутися зайвої ваги та зберегти результат схуднення на тривалий термін, мають їсти певні продукти. Про них розповіла відома фітнес-тренерка.

Тренер популярного шоу "Зважені та щасливі" Аніта Луценко поділилася корисними порадами з бажаючими схуднути. Вона зазначила, що тим, хто бореться із зайвою вагою, дуже важливо щодня вживати овочі, які добре насичують організм.

За словами Аніти, що більше сезонних овочів буде в раціоні людини, то корисніше для її здоров'я. З них можна готувати супи і запіканки, їсти у квашеному, сирому, пареному чи свіжому вигляді. Проте тренер з фітнесу радить поступово вводити до раціону харчування овочі тим людям, які раніше не їли їх часто. 

Водночас вона рекомендує зробити свій раціон харчування повноцінним, збалансованим та здоровим. А також контролювати обсяг споживаної їжі, щоб уникнути переїдання.

"Зокрема, завжди половину вашої тарілки повинні складати овочі або фрукти – це забезпечить ваше тіло необхідною клітковиною та вітамінами. Чверть цієї ж тарілки має бути наповнена джерелом білка: м'ясом, рибою, яйцями, птицею, сиром або бобовими. Іншу чверть у такому разі займуть складні вуглеводи, що містяться у хлібі, каші, картоплі та макаронах", - каже Аніта.

Нагадаємо, раніше медики назвали найкорисніші продукти, які потрібно їсти вранці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ