Форшмак – це закуска з рубленого оселедця, а також одна з найвідоміших страв єврейської кухні. Бутерброди з рибним паштетом стануть відмінним доповненням новорічного столу, тому пропонуємо його рецепт.
Щоб зробити форшмак ще смачнішим та оригінальнішим, до нього потрібно додати один інгредієнт. І це кисле яблуко, яке надасть закусці яскравішого смаку.
Як приготувати фаршмак по-одеськи?
Інгредієнти:
- Солоний оселедець – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Білий хліб – 1 скибочка
- Вершкове масло – 100 грамів
- Молоко – 100 мілілітрів
- Зелене яблуко – 1 штука
- Сік лимона – 1 столова ложка
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Для початку потрібно очистити і випатрати оселедець.
- Після цього видалити всі кістки і порізати філе дрібними шматочками або прокрутити через м'ясорубку.
- З шматка хліба потрібно вийняти м'якоть і залити її молоком хвилин на п'ять.
- Потім віджати її від рідини і покласти на дошку поруч із подрібненим оселедцем.
- Яблуко потрібно очистити від кісточок та шкірки та натерти на дрібній тертці.
- Цибулю слід очистити і натерти на дрібній тертці.
- Заморожене вершкове масло потрібно натерти на великій тертці.
- Всі інгредієнти покладіть на дошку та порубайте ножем, перемішуючи.
- Додайте лимонний сік, сіль та перець.
- Перемішайте і складіть у невеликий салатник.
- Подавати форшмак можна прямо в салатнику, або намастивши на тости з житнього хліба.
Смачного!
А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який зробить салат оселедець під шубою ще смачнішим.