Today.ua

Форшмак по-одеськи: рецепт закуски з оселедця з секретним інгредієнтом

Форшмак – це закуска з рубленого оселедця, а також одна з найвідоміших страв єврейської кухні. Бутерброди з рибним паштетом стануть відмінним доповненням новорічного столу, тому пропонуємо його рецепт.

Щоб зробити форшмак ще смачнішим та оригінальнішим, до нього потрібно додати один інгредієнт. І це кисле яблуко, яке надасть закусці яскравішого смаку.

Як приготувати фаршмак по-одеськи?

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно очистити і випатрати оселедець.
  2. Після цього видалити всі кістки і порізати філе дрібними шматочками або прокрутити через м'ясорубку.
  3. З шматка хліба потрібно вийняти м'якоть і залити її молоком хвилин на п'ять.
  4. Потім віджати її від рідини і покласти на дошку поруч із подрібненим оселедцем.
  5. Яблуко потрібно очистити від кісточок та шкірки та натерти на дрібній тертці.
  6. Цибулю слід очистити і натерти на дрібній тертці.
  7. Заморожене вершкове масло потрібно натерти на великій тертці.
  8. Всі інгредієнти покладіть на дошку та порубайте ножем, перемішуючи.
  9. Додайте лимонний сік, сіль та перець.
  10. Перемішайте і складіть у невеликий салатник.
  11. Подавати форшмак можна прямо в салатнику, або намастивши на тости з житнього хліба.

Смачного!

А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який зробить салат оселедець під шубою ще смачнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ