Today.ua

Французький пиріг на Яблучний Спас: простий рецепт святкового десерту

Французький пиріг "Тарт-татен" – один із кращих варіантів святкового десерту на Яблучний Спас, який відзначається віруючими 19 серпня. Назва цієї випіччки у перекладі означає "перевернутий пиріг".

Французький пиріг "Тарт-татен" готується на так, як традиційний, а навпаки. Начинка буде знизу, а тісто – зверху. Він гарно та незвично виглядає, і дуже приємний на смак. А головне – такий десерт готується досить легко та не потребує багато часу – ідеальний варіант для заклопотаних домогосподарок.

Інгредієнти

Щоб приготувати пиріг, вам знадобиться:

Змішайте борошно, сіль та розпушувач. Натріть заморожене масло в борошно, перемішайте все до отримання пісочної крихти.

Змішайте жовтки з цукром, додайте до пісочної крихти і замісіть тісто. Розкотіть його в коло і покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Час приготувати начинку. В сотейнику з товстим дном слід розтопити цукор та довести до карамелізованого стану, не помішуючи. Вилийте карамель на пергамент, щоб вона охолола, а потім подрібніть в блендері.

Яблука треба почистити на нарізати на частинки. Покладіть пергамент на дно форми, викладіть половину карамельної крихти і розрівняйте.

Зверху покладіть яблука, щоб вони зрізами "дивилися" на вас, а опуклою сторону були донизу. Присипте залишками крихти та накрийте тістом з холодильника.

Карамель можна не подрібнювати, а одразу вилити на дно форми з пергаментом та зверху викласти яблука. Пиріг слід поставити у розігріту до 180°C духовку. Випікайте пиріг 30 хвилин, а потім дістаньте його та  переверніть на тарілку. Це слід зробити, поки "Тарт-татен" гарячий. Смачного!

Нагадаємо про рецепт дивовижної шарлотки до сімейного чаювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ